Het
Lauweshof

Click here to edit subtitle

Onze stal waar de dieren in verblijven

Onze huidige stal
In het najaar van 2013 zijn we begonnen aan het verbouwen van onze stal. De huidige beplankingen en het dak moesten er volledig aan geloven. Het enige wat wel overgehouden hebben zijn de 4 steunpilaren waar de stal rond gebouwd was. Er zijn 5 extra steunpilaren bij gestoken om zo ook de oppervlakte van de stal te kunnen vergroten. Er is op alles gelet, zo is de stal volledig wind en waterdicht gemaakt. De bekleding van de stal bestaat uit thermowood.

Binnen in de stal is er een groot loopgedeelte voorzien waar ze altijd in kunnen. Hierin zijn de eetbakken en het hooiruif geplaatst. Verder zijn er 7 lammer hokken in gebouwd, deze zijn 1m15 op 2m. Dit om moeder met kinderen toch de nodige rust te kunnen geven. Deze zijn eveneens voorzien van aparte hooiruifkes. Er is aan alle comfort gedacht van de geitjes. We zijn dan ook trots op onze stal.

Onlangs heb ik nog een kleine verbouwing gedaan aan de stal. Er zijn nog 3 extra lammerhokken geplaats. In totaal beschik ik nu over 10 lammerhokken waar ik de geiten met lammeren in kan steken.

De bokkenstal
Om onze bokken toch ook goed onderkomen te geven hebben we ons schuilhok op de andere weide volledig verbouwd tot een mooi knappe bokkenstal.

De nieuwe afsluiting
Verder hebben we overal rondom rond een nieuwe afsluiting laten plaatsen. Dit omdat geitjes meester zijn in het uitbreken en de oude aan vervanging toewas. We gingen voor een degelijke engelse afsluiting met daarvoor draadhaas gespannen en een dubbel elektriciteitsdraadje. De nieuwe afsluiting is zodanig geplaatst dat we een gedeelte voorzien hebben enkel voor de bokken.

De vorige stal
Onze eerste stal was de vroegere stal waar onze schapen in verbleven. Als snel begon de gebreken op te vallen. De stal was niet voorzien voor meerdere geitjes in te houden. Maar deed zijn dienst, ondertussen is deze verbouwd. Hierboven zag u het resultaat.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.